kapat

19.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
25 bin ölü
Venezüella'nın kuzeyindeki sel ve toprak kaymaları ardında en az 25 bin ölü bıraktı. Çamur denizi haline gelen başkent Caracas'ta cesetler sokaklarda yüzüyor

Venezüella'da günlerdir süren aşırı yağışlar sonucu meydana gelen sel ve toprak kaymaları korkunç bir doğal afete neden oldu. Başkent Caracas'ı vuran sel felaketinde ölü sayısı gittikçe yükseliyor. Liman kenti La Guaria'nın Belediye Başkanı dün acı gerçeği açıkladı: Başkent Caracas bölgesinde 25 bin kişiyi sel ve toprak kayması faciasına kurban verdik. Toprak altında mahsur kalanları kurtarmak için asker ve kurtarma görevlileri bölgeye gönderildi. Ancak çamur deryası olan başkent sokaklarında sel sularının üzerinde ve toprak kaymalarıyla gelen çamurun içindeki cesetler olağan hale geldi.

Dışişleri Bakanı Jose Vicente Rangel, toprak kayması faciasının son 50 yılda ülkenin başına gelen en büyük felaket olduğunu vurguladı. Güney Amerika ülkesi Venezüella'da bu mevsim yağmur mevsimi olarak biliniyor. Ancak yağmurların şiddetinin bu kadar uzun süreceği beklenmiyordu.

YARDIM BEKLENİYOR
Bir haftadır aralıksız yağan yağmur, birçok şehri sular altında bıraktı. Binlerce ev toprak kaymaları sonucu dağlardan gelen çamurun altında kalarak yıkıldı. Caracas'taki bir açık hava tiyatrosu sel kurbanları için hastaneye dönüştürüldü.Yollar kapalı olduğu için bölgeye yardım ulaştırmakta güçlük çekilirken ilk dış yardım Amerika ve Küba'dan geldi. ABD, 3 Black Hawk tipi helikopterle özel askerden oluşan kurtarma ekiplerinin sel bölgelerine gönderdi. Sel kurbanları helikopterlerle güvenli bölgelere aktarılıyor. Cumhurbaşkanı Hugo Chavez, 25 ülkeden daha yardım geleceğini belirtti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır